Композиторът и музикант Андрей Дреников почина на 73 г., предаде БНТ.

...
Композиторът и музикант Андрей Дреников почина на 73 г., предаде БНТ.
Коментари Харесай

Почина композиторът Андрей Дреников

Композиторът и музикант Андрей Дреников умря на 73 година, съобщи Българска национална телевизия.

Андрей Дреников е роден в София, в семейство на професионални музиканти. Завършва Българската държавна консерватория (днес Национална музикална академия " Панчо Владигеров " ) с цигулка при проф. Боян Лечев.

Още като възпитаник свири като концертмайстор и солист на камерни оркестри. През студентските си години основава квартет " Дреников ". Формацията съществува до довеждане докрай на следването му. В същото време е концертмайстор в Студентския научен симфоничен оркестър.

През 1973 година работи в Пловдивската филхармония. От 1975 година до 1977 година е концертмайстор на естрадния оркестър " Младост " към Ансамбъла на Строителни войски.

Композирайки още от ранна възраст в разнообразни жанрове, творчеството му обгръща стотици детски, театрални и поп песни, музика за над 110 постановки за трагичен и куклен спектакъл в София и страната. Написал е музика за доста радио и телевизионни новели, филми, пиеси и други излъчвания. Като композитор и реализатор изнася стотици концерти за деца и възрастни със своя музика.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР